ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Όχι, λοιπόν, δεν τους λυπάμαι.
Πέστε με άκαρδο, πέστε με αναίσθητο, πέστε με απάνθρωπο.
Πέστε με όπως θέλετε, αλλά… δεν τους λυπάμαι!
- Δεν λυπάμαι την «γριούλα» που πέθανε ο άντρας της, ξαναπαντρεύτηκε (πώς να ζήσει μόνη της η καημενούλα), αλλά εξακολουθούσε για χρόνια να παίρνει την σύνταξη του μακαρίτη (θεός σχωρέστον), μη δηλώνοντας τον γάμο της.
- Δεν λυπάμαι τον κακομοίρη τον «ανάπηρο» που πήρε κάποτε σύνταξη αναπηρίας, αλλά … έγινε καλά (θαύμα! θαύμα!) πλην όμως, πάνω στην χαρά του, «ξέχασε» να το δηλώσει στο Ταμείο του κι εξακολουθούσε να παίρνει την αναπηρική σύνταξη.
- Δεν λυπάμαι το δυστυχή μικρομεσαίο μαγαζάτορα, που δεν έκοβε αποδείξεις, άρα έκλεβε τον Φ.Π.Α. που, όμως, τον εισέπραττε κανονικά από τον πελάτη, γιατί «..η κρίση βλέπεις, πώς να επιβιώσω..».
- Δεν λυπάμαι τον δημόσιο υπάλληλο που «συμπλήρωνε» τον «πενιχρό» μισθό του με τα «δωράκια» των πολιτών, που δίνονταν απλά για να κάνει την δουλειά του («γρηγορόσημο»), ή για να μην κάνει την δουλειά του («λάδωμα»), αφού… του τα έδιναν οικειοθελώς..
- Δεν λυπάμαι τον φτωχό αγρότη που η φτώχεια και η ανέχεια τον οδηγούσαν να κλείνει τους δρόμους, διεκδικώντας κι άλλες… κι άλλες… κι άλλες επιδοτήσεις, από την Ευρωπαϊκή Ένωση «των μονοπωλίων», χωρίς να παράγει τίποτα.
- Δεν λυπάμαι τον μεροκαματιάρη ταξιτζή που χάνει το κεφάλαιο που επένδυσε στο ταξί (στην άδεια), όταν κάποτε τον παρακάλαγα να με πήγαινε εκεί που εγώ ήθελα κι όχι εκεί που αυτός πήγαινε.

Δεν τους λυπάμαι, λοιπόν, όλους αυτούς που άρχισαν να του μαζεύουν έναν - έναν και τους οδηγούν στα ευαγή ιδρύματα (Κορυδαλλός κ.λπ.), ή τους κατάσχουν την περιουσία, ή ότι άλλο τους κάνουν.
Ναι ξέρω. Για όλα αυτά φταίνε, διαχρονικά, αυτοί που κυβέρνησαν αυτήν την χώρα εδώ και δεκαετίες.
Ναι ξέρω. Οι «μεγάλοι» πάλι ξεφεύγουν και θα την πληρώσουν για άλλη μια φορά οι «μικροί».
Δεν διαφωνώ. Έτσι είναι.
Αλλά, ρε γαμώτο…
- Υπήρξαν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως «γριούλες» που δήλωσαν τον γάμο τους και έπαψαν να παίρνουν την σύνταξη του μακαρίτη. Που δεν έκλεψαν δηλαδή.

- Υπήρξαν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως με αναπηρικές συντάξεις που δεν απέκρυψαν την ενδεχόμενη θεραπεία του και έπαψαν να τις παίρνουν. Που δεν έκλεψαν δηλαδή.

- Υπήρξαν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως μικρομεσαίοι επαγγελματίες που έκοβαν συνεχώς αποδείξεις και πλήρων κανονικά τον Φ.Π.Α. τους. Που δεν έκλεψαν , δηλαδή.

- Υπήρξαν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως δημόσιοι υπάλληλοι που δεν τα άρπαξαν, που έκαναν ευσυνείδητα την δουλειά τους. Που δεν έκλεψαν, δηλαδή.

- Υπήρξαν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως αγρότες που δεν πήραν «μαϊμού» επιδοτήσεις. Που έσπειραν και θέρισαν, που καλλιέργησαν. Που δεν έκλεψαν, δηλαδή.

- Υπήρξαν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως επαγγελματίες που έκαναν ευσυνείδητα την δουλειά τους. Που δεν έκλεψαν, δηλαδή.
Ήταν όλοι αυτοί, που την περίοδο της μεγάλης κλοπής, στον κύκλο τους, τους αποκαλούσαν «μαλάκες». Πού «χάλαγαν την πιάτσα», στα «σαΐνια». Πού χαρακτηρίζονταν «σπασαρχίδες», από τα λαμόγια της πιάτσας. Που τους έδειχναν με το δάχτυλο υποτιμητικά, σαν διανοητικά καθυστερημένους. Που «είχαν το δάχτυλο στο μέλι και δεν το έγλειφαν», όχι γιατί ήσαν τίμιοι (ποια τιμιότητα την σήμερον ημέρα, ρε μεγάλε), αλλά γιατί κώλωναν, δεν είχαν τσαγανό.
Αν σήμερα όλοι εμείς σταθούμε αλληλέγγυοι στα λαμόγια, απλά θα τα δικαιώσουμε! Και γαμώτο δεν το αντέχω.
Αρκετά, όλα αυτά τα χρόνια ανέχτηκα να είμαι, κατ΄ αυτούς, το κορόιδο. Αρκετά ανέχτηκα να θεωρούμαι ακατάλληλος για Πρόεδρος μιας Κοινότητας, γιατί ήμουν, λέει, «υπερβολικά τίμιος» (ας πάει για παππάς ρε παιδί μου, για Πρόεδρος δεν κάνει).
Όχι λοιπόν δεν του λυπάμαι. Και χαίρομαι κάθε φορά που ακούω για κάποιον απ΄ αυτούς ότι τιμωρείται!
Σας είπα, πέστε με άκαρδο, πέστε με αναίσθητο, πέστε με απάνθρωπο.
Πέστε με όπως θέλετε, αλλά… δεν τους λυπάμαι!

5 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Σωστός!
Μόνο τα παιδιά λυπάμαι. Ιδίως όσα θα ήθελαν να σπουδάσουν, αλλά δεν θα μπορέσουν.
Και μην μου πεις το περίφημο "όταν θες κάτι πολύ κλπ κλπ". Δεν είναι όλοι το ίδιο δυνατοί...

Unknown είπε...

Μαζί σου Λωτοφάγε!
Ναι τα παιδιά όχι μόνο τα λυπάμαι, αλλά πράγματι συμπάσχω. Στα νιάτα μου κι εγώ δεν μπόρεσα να κάνω αυτό που ήθελα και τα κατανοώ απόλυτα.
Όπως λέει κι ο Μπουλασίκης, σ΄ ένα τραγούδι του Βασίλη: "πάντα οι νέοι είναι αθώοι, μα πληρώνουνε το σοϊ που χρεώθηκαν απ΄την παλιά γενιά"
http://youtu.be/ixF2_iwwc5E

Διαχειριστής είπε...

Ούτε κι εγώ τους λυπάμαι, απλώς οι ευθύνες είναι διαβαθμισμένες, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...στον καθένα ακριβώς αυτό που του αναλογεί!

Unknown είπε...

Προφανώς φίλε μου. Δεν το ξεχνάμε. Αλλά κι όλος αυτός ο εσμός των λαμογιών, δεν μπορεί να βγαίνει σήμερα και να κατηγορεί κιόλας!

Διολέτης Σωτήρης είπε...

Ούτε εγώ τους λυπάμαι όλους αυτούς...απεναντίας τους ΜΙΣΩ!
ΜΙΣΩ τη Πασοκόγρια που αισθάνεται υποχρεωμένη στο κάθε κερατά που για να εξασφαλίσει ακόμα μια 4ετία με τη ψήφο της στο βουλευτιλίκι τη συμβούλεψε να μη δηλώσει το γάμο της.
ΜΙΣΩ το ψευτοανάπηρο που ψήφησε για δήμαρχο το γιατρό που του έβγαλε την αναπηρική...γιατί αισθανόταν υποχρέωση.
ΜΙΣΩ τη ψιλικατζού της γειτονιάς που τόσα χρόνια δεν έκοβε αποδείξεις,"κλέβοντας" το κράτος...όχι για να βγάλει τα "κλεμμένα" στην Ελβετία,αλλά για να τα "ξαναρίξει στην αγορά" χτίζοντας το σπιτάκι του κανακάρη της.Τη ΜΙΣΩ που αισθάνεται το ίδιο υπεύθυνη για τη κατάντια της χώρας, με τα λαμόγια της "Λίστας Λαγκάρντ",τη SIEMENS που ποτέ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ σε φόρους,το Μπόμπολα που για χάρη του το κράτος φεσώθηκε ένα σωρό δάνεια και πολλούς άλλους...
ΜΙΣΩ το κάθε κομματικό παρατρεχάμενο-Δημόσιο Υπάλληλο που λαδωνόταν τόσα χρόνια και είχε τη ψευδαίσθηση ότι ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ...μόνο που...εν γνώση ΤΟΥΣ του σέρβιραν αποφάγια για να του κλείνουν το στόμα ΑΥΤΟΙ που έτρωγαν από το κυρίως πιάτο!
ΜΙΣΩ τον αγρότη που έπινε νερό τόσα χρόνια στο όνομα της "Ενιαίας Αγροτική Πολιτικής" και έμαθε να ζει από τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. ξεπατώνοντας τα αμπέλια του και κάνοντας αγρανάπαυση,ή ψηφίζοντας το κάθε μπουλούκο(Καραμανλή) που ανέβαινε στα τρακτέρ και φώναζε το ηρωϊκό "ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ-ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ".Μα πιο πολύ τον ΜΙΣΩ που με εκείνα τα λεφτά(των επιδοτήσεων)που πέρασαν από τα χέρια του,αγόραζε ο ΜΑΛΑΚΑΣ γερμανικά προϊόντα(SIEMENS ψυγεία, MERCEDES αυτοκίνητα,κτλ) και τώρα ανέχεται το κάθε Γερμαναρά παπάρα Τουρίστα να του λέει ότι τόσα χρόνια έτρωγε τα λεφτά τους.
ΜΙΣΩ το ταρίφα που έριξε όλα τα λεφτά του στο γαμωταξί και επειδή το είχε μισό-μισό με το συντοπίτη του βουλευτή(βέβαια ο βουλευτής είχε αυτό και άλλα 10),νόμιζε ότι είχε πιάσει το "παπά απ' τα αρχίδια".
ΜΙΣΩ το χωριάτη που επειδή ανέβηκε στην Αθήνα μεγαλοπιάστηκε, δε του έφτανε το σπίτι και έκανε το μπαλκόνι του φουαγιέ.Τον ΜΙΣΩ γιατί,τρομοκρατήθηκε από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και πήγε και το δήλωσε και "πλήρωσε τη παπάρα",ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρα εμπορικά κέντρα(βλ. Mall) επειδή ανήκουν στο Λάτση,έχουν το δικαίωμα να είναι αυθαίρετα.
ΤΕΛΟΣ ΜΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ από το καναπέ τους.Ελπίζουν,ψηφίζοντας και ψηφίζουν ελπίζοντας...πως κάτι θα αλλάξει!ΟΛΟΙ οι παραπάνω για μένα είναι ΑΞΙΟΙ της μοίρας τους.
Τους μόνους που ΛΥΠΑΜΑΙ πραγματικά είναι αυτούς τους ελάχιστους που ΞΕΡΟΥΝ....ΞΈΡΟΥΝ πως φταίει το σύστημα και ΟΧΙ οι διαχειριστές του!ΞΕΡΟΥΝ πως για να αλλάξει ΚΑΤΙ πραγματικά πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα εκ βάθρων και όχι ο τρόπος που το διαχειρίζεσαι...γιατί το "υπάρχον σύστημα" έχει στη φύση του τη διαπλοκή...η διαφθορά είναι απλά το αποτέλεσμά της.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")