ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΟΔΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ...ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας πολίτης της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα

Μετά από μήνες ενεργειών και ημέρες κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, συγκρούσεων, συλλήψεων , για τα  ΔΙΟΔΙΑ, από την Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, είδαμε μια «λιτή» ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, να μας καλεί  να συμμετάσχουμε  «από κοινού» με τους δημότες του Ωρωπού σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Φίλοι μου του Δήμου Μαραθώνα, δεν σώνονται ούτε τα προσχήματα με αυτήν την ανακοίνωση.
Γιατί είναι ολοφάνερο ότι δεν έχετε μπει στην ουσία του προβλήματος.
Γιατί δεν αρκεί απλά μια ανακοίνωση – και μάλιστα μόνο της Τοπικής Κοινότητας- για να ξεσηκωθούν οι πολίτες (αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο σκοπός σας).
Γιατί δεν έχει προηγηθεί καμία ενέργεια, έστω και μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και ένα απλό έγγραφο,  του Δήμου Μαραθώνα.
Γιατί κανένας Υπουργός δεν θα ανησυχήσει από μια ανακοίνωση στα καφενεία του Βαρνάβα.
Γιατί, επιτέλους, κανένας πλέον δεν είναι τόσο ανόητος που να θεωρήσει ότι αυτό το «χαρτί» δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για το πρόβλημα.
Φίλοι του Δήμου Μαραθώνα, θα ήταν τουλάχιστον πιο έντιμο να είχε εκδοθεί μια ανακοίνωση που να έλεγε ότι «δεν μας αφορά το πρόβλημα, δεδομένου ότι το 90% των κατοίκων του Δήμου δεν θίγονται από τα Διόδια». Γιατί θα έλεγε την αλήθεια!
«Εκκωφαντική», βέβαια, συνεχίζει να είναι και η σιωπή των άλλων Δημοτικών παρατάξεων. Οι οποίες μπορεί να «ξεσηκώνονται» γιατί π.χ. μπαίνουν εμπόδια στην οδό Κεφαλληνίας (ναι καλά καταλάβατε της Νέας Μάκρης), αλλά δεν είχαν ούτε μια κουβέντα να πουν για τα διόδια που αφορούν 2.500 πολίτες του Βαρνάβα.

Με λίγα λόγια κάθε μέρα, κάθε στιγμή, οι διοικούντες και οι ενδιαφερόμενοι να διοικήσουν τον Δήμου Μαραθώνα, κάνουν ότι μπορούν να για να επιβεβαιώσουν αυτό που έχει πλέον καταστεί κοινή συνείδηση στον Βαρνάβα. Ότι αδιαφορούν πλήρως για τούτη την μικρή γωνιά του Δήμου που λέγεται Βαρνάβας. 
Υ.Γ. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι οι πολίτες της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα θα πρέπει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση - διαμαρτυρία των πολιτών του Δήμου Ωρωπού ενάντια στα Διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")