ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η «ΕΠΟΧΗ ΨΙΝΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Από την πρώτη του Σεπτέμβρη ξεκίνησε η «εποχή Ψινάκη»  στον Δήμο Μαραθώνα. Την  επόμενη πενταετία θα διαπιστωθεί κατά πόσο το «νέο μοντέλο» διοίκησης του Δήμου που επαγγέλθηκε ο νέος Δήμαρχος, αυτό του «μάνατζερ», θα είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό και παραγωγικό. Οφείλουμε όλοι, ψηφοφόροι και μη της παράταξης του κ. Ψινάκη, να δώσουμε πίστωση χρόνου στην νέα διοίκηση του Δήμου. Κι όχι μόνο πίστωση χρόνου, αλλά και –όπου είναι εφικτό- συμμετοχή σε δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου μας.
Όπως έχω κατ΄ επανάληψη δηλώσει, μετά τις εκλογές, επιτυχία του κ. Ψινάκη, θα σημάνει  καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, προς εμάς δηλαδή. Και το δηλώνω εγώ που ήμουν αντίπαλός του στις εκλογές.
Πίστωση χρόνου, λοιπόν, συμμετοχή, συμπαράσταση, κατανόηση, υπομονή.
Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν λευκή επιταγή.
Λευκή επιταγή, όσον με αφορά, δεν έδωσα ούτε στους επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετείχα, ως υποψήφιος και σίγουρα δεν θα δώσω σε κάποιον που δεν θεώρησα –προεκλογικά- κατάλληλο για Δήμαρχο της πόλης μου.
Το ότι εκλέχθηκε με μια τεράστια πλειοψηφία δεν άλλαξε την άποψή μου για το πρόσωπό του και ότι εκπροσωπεί, ούτε –πολύ περισσότερο- για την παράταξη που ανέλαβε (του κ. Τζιλάβη, για να μην ξεχνάμε) και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Η κριτική μου, λοιπόν, προς την νέα Διοίκηση του Δήμου θα είναι συνεχής και πολλές φορές σκληρή. ΚΡΙΤΙΚΗ, όμως κι όχι ΠΟΛΕΜΙΚΗ. Κριτική με επιχειρήματα και πάντα προτάσεις. Ποτέ ΑΡΝΗΣΗ, πάντα ΘΕΣΗ.
Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανάγκη των συμπολιτών μου, οι οποίοι ψήφισαν και στήριξαν τον κ. Ψινάκη να υπερασπίζονται την επιλογή τους, άλλωστε οι εκλογές είναι ακόμη πολύ κοντά. Θα πρέπει, όμως να αντιληφθούν ότι επιτιθέμενοι σε όσους αρθρώνουν κριτικό λόγο απέναντι στον Δήμαρχο Μαραθώνα, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία και προς τον Δήμο και –πολύ περισσότερο- προς τον «Δήμαρχό τους».
Κανένας δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Η κριτική προς την εξουσία είναι ΠΑΝΤΑ δημιουργική, εφ΄ όσον οι ηγέτες επιθυμούν πραγματικά να παράξουν έργο και δεν τους ενδιαφέρει μόνο η προσωπική τους προβολή.
Ναι πολλές φορές η κριτική μπορεί να είναι άδικη. Αλλά την «αδικία» αυτή θα την αποκαταστήσει η ίδια η ζωή με το παραγόμενο έργο.

Ας ηρεμήσουν, λοιπόν οι φανατικοί υποστηρικτές του κ. Ψινάκη και ας αφήσουν τους μεν να ασκούν κριτική, τους δε διοικούντες να απαντούν – αν έχουν απαντήσεις – με επιχειρήματα, να αιτιολογούν, ή και να απολογούνται. Άλλωστε ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ κρίνονται. Και οι κρίνοντες και οι κρινόμενοι.
Με βάση όλα τα παραπάνω, λοιπόν, θεωρώ ότι ο κ. Ψινάκης δεν ξεκίνησε καλά. Λόγια, πολλά λόγια. Αμετροέπεια και πολλά, πάρα πολλά «συνθήματα». Προβολή, πάρα πολύ προβολή, όχι του Μαραθώνα, αλλά του ίδιου. Η πορεία θα δείξει αν τα λόγια γίνουν πράξεις, αν τα «συνθήματα» θα υλοποιηθούν κι αν η «προβολή Ψινάκη», θα γίνει «προβολή Μαραθώνα».
Μέχρι τότε εγώ θα επιμένω να στέλνω το ίδιο μήνυμα στον κ. Ψινάκη και τους περί αυτόν (εκλεγμένων και –κυρίως- μη εκλεγμένων):
«Σου στέλνω χαιρετίσματα
με δυο μικρά πουλιά
λιγότερα συνθήματα
και πιο πολύ δουλειά»

Και ναι θα συνεχίσω να ασκώ κριτική. Και να στέλνω το ίδιο μήνυμα προς τους ένθερμους υποστηρικτές του κ. Ψινάκη που αγανακτούν μαζί μου: «Πάταξον μεν, άκουσον δε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")