ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ & Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

  • γράφει και...διαμαρτύρεται ο Γιώργος Π. Κόλλιας, ενεργός πολίτης Βαρνάβα
Πρόσφατα απέστειλα επιστολή στον Δήμαρχο Μαραθώνα για το ζήτημα του ελέγχου των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, ένα θέμα που τόσο θόρυβο είχε ξεσηκώσει, ιδιαίτερα μετά την «κατάληψη» του κλειστού προπονητηρίου του ΜΕ.Σ.Μ.Α. στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα ζητούσα να πληροφορηθώ αν  έχουν πραγματοποιηθεί  έλεγχοι σε ΟΛΕΣ τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μαραθώνα και ποια τα αποτελέσματα.
Το γεγονός αφ΄ ενός μεν ότι υπήρξε άμεση  απάντηση  από την Κ.Ε.Δ.ΜΑ (ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ), με την υπογραφή του Προέδρου της κ. Αλέξανδρου Σόμογλου, αφ΄ ετέρου το ότι αυτή η απάντηση  ήταν αναλυτική και εμπεριστατωμένη, τιμά ιδιαίτερα τον κ. Πρόεδρο και τους ανθρώπους του Δήμου.
Σύμφωνα με το έγγραφο της Κ.Ε.Δ.ΜΑ. τα γήπεδα του Ερυθρού, της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου (ποδοσφαίρου), της Αγίας Μαρίνας, του Γραμματικού και το κλειστό γυμναστήριο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου της Νέας Μάκρης έχουν υπαχθεί στην ΚΥΑ που τους δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις εργασίες που απαιτούνται για την αδειοδότησή τους μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015, σε αντίθεση με την κλειστή αίθουσα της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, που δεν υπάγεται στη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Όσον αφορά το κλειστό γήπεδο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο, δεν συστάθηκε επιτροπή ελέγχου, με ευθύνη της  προηγούμενης δημοτικής αρχής και γι’ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη εγκατάσταση πρέπει να παραμείνει κλειστή, έως ότου υπάρξει σχετικός έλεγχος από ελεγκτές της Περιφέρειας, όπως προκύπτει από απαντητικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που εστάλη στο Δήμο Μαραθώνα στις 23/9/2014 (κατόπιν σχετικού αιτήματός του Δήμου).
Τέλος, τονίζεται στην επιστολή ότι ο Δήμος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την Περιφέρεια, προκειμένου να επισκεφτούν το Δήμο μας, το συντομότερο δυνατό, αφενός για να ελέγξουν την πρόοδο των εργασιών σε όλα τα γήπεδα και αφετέρου για να ελεγχθεί, για πρώτη φορά, η κλειστή αίθουσα της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου και να οριστεί η αθλητική χρήση που μπορεί να έχει.
Οφείλω να πω ότι στο μεγαλύτερο μέρος με καλύπτουν οι απαντήσεις της Κ.Ε.Δ.ΜΑ. Δείχνουν ότι γίνονται ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης χρήσης των προαναφερομένων αθλητικών εγκαταστάσεων
Προβληματίζομαι μόνο για την απάντηση, όσον αφορά το κλειστό της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, στο οποίο προπονείτο ο Μ.Ε.Σ.Μ.Α. και που απετέλεσε την  «πέτρα του σκανδάλου».
Αναρωτιέμαι, μετά από τέτοιον θόρυβο, που απασχόλησε ακόμη και τα εθνικά Μ.Μ.Ε., μετά από τόσες αντιπαραθέσεις και «βαριές κουβέντες» ένθεν και ένθεν,  τόσο δύσκολο είναι να έρθει αυτή η «αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής», να ελεγχθεί για πρώτη φορά η κλειστή αίθουσα της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου και να οριστεί η αθλητική χρήση που μπορεί να έχει;
Ως ενεργός πολίτης σκοπεύω να απευθυνθώ στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αττικής,  για την εξωφρενική κωλυσιεργία των Υπηρεσιών τους, για μια επείγουσα επιθεώρηση, όπως – φαντάζομαι πως θα - έχει επισημάνει στα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος Μαραθώνα.
Μέχρι εδώ λοιπόν καλά, ή σχεδόν καλά.
Αλλά αυτό που με έκανε έξαλλο, διαβάζοντας την απάντηση του Δήμου Μαραθώνα, είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ.
Κι όμως ο Βαρνάβας διαθέτει δύο αθλητικούς χώρους. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, στην θέση «Στρατόπεδο», με συνθετικό χλοοτάπητα, με αποδυτήρια, προβολείς και ένα αθλητικό χώρο, στην θέση «Βρύση», που περιλαμβάνει ένα γήπεδο μπάσκετ με όλες τις προδιαγραφές και προβολείς και το οποίο είναι λειτουργικό και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.
Και οι αθλητικοί χώροι αυτοί έχουν τεράστια προβλήματα, που απαιτούν άμεση και ουσιαστική παρέμβαση. Το γήπεδο ποδοσφαίρου βανδαλίσθηκε άγρια πριν δύο χρόνια και υπέστη σοβαρές καταστροφές (αφαίρεση καλωδίων, καταστροφή πύλαρ, κ.α.), αλλά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ, παρ΄ ότι και από την Τοπική Κοινότητα τέθηκε το ζήτημα και από εμένα. Ακόμη στο γήπεδο μπάσκετ έχουν αφαιρεθεί, άγνωστο από ποιους και γιατί, πλαίσια από την περιμετρική περίφραξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια. Ακόμη είναι εύκολη η πρόσβαση στους διακόπτες των προβολέων. Τέλος το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, παρ΄ ότι είχε φυσικό χλοοτάπητα, δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί πριν ακόμη την συνένωση με τον Δήμο Μαραθώνα.
Αυτοί οι αθλητικοί χώροι φαίνεται να μην αφορούν το Δήμο Μαραθώνα, ή για να το θέσω διαφορετικά κανείς δεν ασχολήθηκε σχετικά με το αν υπάρχουν στον Βαρνάβα αθλητικοί χώροι, αν λειτουργούν, σε τι κατάσταση είναι, αν είναι αδειοδοτημένοι.
Θυμίζω ότι, όπως μάλλον – πρέπει - είναι γνωστό στους αρμόδιους του Δήμου Μαραθώνα, η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα , σε μια θετική πρωτοβουλία της, προχώρησε στην δημιουργία υποδομής για προπονήσεις μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών με σκοπό την ίδρυση ομάδας. Τα παιδιά αυτά προπονούνται στον αθλητικό χώρο που προαναφέρθηκε και ο οποίος – κατά συνέπεια - πρέπει να ελεγχθεί ΑΜΕΣΑ, για την προστασία των παιδιών του Βαρνάβα. Όπως ακριβώς ενδιαφέρθηκαν οι άνθρωποι του Δήμου και το δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία - για την προστασία των παιδιών της Ν. Μάκρης, του Μαραθώνα και του Γραμματικού.
Εκεί στην διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, είτε τους αρέσει, είτε όχι, ο Βαρνάβας ανήκει στον Δήμο Μαραθώνα και υποχρεούνται να τον αντιμετωπίσουν ανάλογα. Ελπίζω να μην έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την τακτική της προηγούμενης διοίκησης, με τον διαχωρισμό  των δημοτών του Δήμου σε πατρικίους και πληβείους κι ότι η «παράλειψη» αυτή ήταν «στιγμιαία» και δεν αποτυπώνει συγκεκριμένη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής.
Ας επισκευθούν τα γήπεδα του Βαρνάβα άμεσα για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» την κατάσταση, να καλέσουν τις όποιες Επιτροπές απαιτούνται, να κάνουν τις όποιες επισκευές χρειάζονται.
Και το τονίζω ακόμη μια φορά για να μην το ξεχνά κανείς αρμόδιος του Δήμου Μαραθώνα: Δεν θα κάνουν χάρη στον Βαρνάβα, αποτελεί υποχρέωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")