ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

8Κ VS 9Κ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
 ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ
Πρόσφατα σε τούτο το blog  ανέβηκε μια ανάρτηση με τίτλο «ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙ.Κ.Α. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ», στην οποία αποτυπώνονταν οι απόψεις του συντάκτη πάνω στο –επίκαιρο – ζήτημα της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, η οποία οδηγεί σε απόλυση εργαζόμενους στο Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. (σειρά 9κ ΑΣΕΠ).
Όπως έχω ήδη ξεκαθαρίσει, δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή των εργαζομένων, ούτε έχω συγγενείς, ή φίλους που να ανήκουν σ΄  αυτήν. Δεν θα ισχυριστώ, βέβαια, ότι είμαι απόλυτα αντικειμενικός, αφού στον χώρο εργασίας μου συνεργάζομαι με συναδέλφους, που βρίσκονται σήμερα σε αυτή τη δεινή θέση και έζησα, δίπλα τους, την απελπισία τους.
Αυτήν την ανάρτηση ακολούθησαν σχόλια τόσο παιδιών της , όσο και παιδιών της (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ). Τα σχόλια των παιδιών της είναι ιδιαίτερα επικριτικά, τόσο κατά της ανάρτησης, όσο – κυρίως- κατά των παιδιών της .
Ξεκαθαρίζω ότι το blog είναι ανοιχτό στον διάλογο, όταν αυτός γίνεται με θέσεις και επιχειρήματα κι όχι με κραυγές και ύβρεις (κάτι που, οφείλω να αναγνωρίσω, δεν έχει συμβεί μέχρι αυτήν την στιγμή).
Θέλοντας να είμαι ξεκάθαρος στην θέση μου για το ζήτημα αλλά και γενικότερα για τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο, θα αναλύσω την άποψή μου, με την επισήμανση ότι για κάθε θέμα που ασχολούμαι μελετώ πολύ καλά τα δεδομένα και δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα.
Η καθιέρωση του ΑΣΕΠ θεωρήθηκε – και ήταν – τομή για τις διαδικασίες διορισμού στο δημόσιο. Με όλες τις αδυναμίες που διαθέτει παραμένει ο μόνος σχετικά αξιόπιστος φορέας που εγγυάται σε έναν σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία των διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο.
Δυστυχώς η «εφευρετικότητα του Έλληνα» δεν άφησε ούτε αυτόν τον θεσμό αλώβητο. Πέρα από τα γενικά προσόντα διορισμού (πτυχία κ.λ.π.) εφευρέθηκαν και τα «ειδικά προσόντα», όπου χωρούν οι όποιες «προτιμήσεις».
Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι και στην προκήρυξη 8κ/2008 και στην προκήρυξη 9κ/2008 μπήκαν, αν και όχι σε όλες τις θέσεις, τα «ειδικά προσόντα»
Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 508/6-10-2008 (8κ) αναφέρεται:
«ΚΩΔ. 027: Εμπειρία δύο (2) τουλάχιστον ετών σε διοικητικοοικονομικά θέματα σε φορείς ασφάλισης»
Προσόν που αναφέρεται σε προϋπηρεσία μέσω stage και με σκοπό να τακτοποιήσει ανθρώπους που δούλεψαν στο Ι.Κ.Α. ανασφάλιστοι, επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης στο ΦΕΚ 575/3-11-2008(9κ) αναφέρεται
«Ως βαθμολογούμενη εμπειρία, η οποία έχει αποκτηθεί στην ημεδαπή ή αλλοδαπή, θα ληφθεί υπόψη η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος, σε καθήκοντα ή έργα τραπεζικών εργασιών (εξειδικευμένη εμπειρία) για τους κλάδους Π.Ε. Οικονομικών, Τ.Ε. Οικονομικών και Δ.Ε. Οικονομικών»
Προσόν που αναφέρεται – κυρίως- σε απολυμένους τραπεζοϋπάλληλους και  είχε μεγαλύτερη ευρύτητα, αφού περιελάμβανε και την απασχόληση στον ιδιωτικό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Συνεπώς είναι λάθος πεδίο αντιπαράθεσης το αν ήσαν τίμιες ή όχι οι σχετικές προκηρύξεις.
Ένα ακόμη γεγονός αδιαμφισβήτητο –πιστεύω- είναι το ότι τα παιδιά της υποχρεώθηκαν να πάνε στο Ι.Κ.Α. και δεν το επέλεξαν. Και μάλιστα κατά τρόπο εκβιαστικό. Δεν ξέρω πόσοι στην θέση τους θα επέλεγαν να μην αναλάβουν εργασία στο Ι.Κ.Α. και να παραμείνουν άνεργοι.
Αδιαμφισβήτητο επίσης γεγονός, είναι και το δικαίωμα της να διοριστεί, αφού ήσαν επιτυχόντες μιας νόμιμης διαδικασίας του ΑΣΕΠ. Και φυσικά αυτονόητο δικαίωμά τους (και υποχρέωση απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό) ήταν να διεκδικήσουν δικαστικά τον διορισμό τους.
Μέχρι εδώ όλα είναι αναμφισβήτητα και αυτονόητα.
Το πρόβλημα αρχίζει όταν ξεκινά μια αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όταν δηλαδή, όπως φαίνεται από τα δελτία τύπου και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στόχος της σειράς είναι οι εργαζόμενοι της κι όχι η πολιτεία, η οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη για το ζήτημα που προέκυψε. Όταν μπαίνει στόχος να απολυθούν οι υποχρεωτικά προσληφθέντες στο Ι.Κ.Α. της , χωρίς να προκύπτει αυτόματα και διορισμός της 8κ.
Αγαπητοί φίλοι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» πάντα ήταν βολική για την εκάστοτε εξουσία. Οι μεν εναντίον των δε και η πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα επικαλούμενη δικαστικές αποφάσεις, ή αγνοώντας κανόνες δικαίου, κατά το δοκούν.
Απόλυτα δίκαιο, λοιπόν το αίτημα της να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού της, απόλυτα δίκαιο και το αίτημα της να μην απολυθεί, μετά από χρόνια προσφοράς στο Ι.Κ.Α.
Όχι φίλοι μου δεν διατυπώνω αυτήν την άποψη για να είμαι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».
Είμαι της άποψης ότι και τα δύο αιτήματα είναι δίκαια, νόμιμα και οφείλει η κοινωνία να στηρίξει τους νέους αυτούς ανθρώπους, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην δουλειά.
Απλά σε μια περίοδο κρίσης δεν μπορώ να αποδεχθώ νέα παιδιά να οδηγούνται στην ανεργία και μάλιστα χωρίς να φέρουν απολύτως καμία ευθύνη τα ίδια για το πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες τους.
Θα συνεχίσω λοιπόν να στηρίζω το δικαίωμα των συναδέλφων της 9κ στην δουλεία και θα είμαι στο πλευρό της 8κ στην διεκδίκηση του δικαιώματός της για πρόσληψη στο Ι.Κ.Α.
Και να επιμένω.
Μόνο αν οι εργαζόμενοι γίνουν μια γροθιά δεν θα υπάρχει χώρος για πολιτικά τερτίπια, που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αλλά και τον «αλληλοσπαραγμό».
Υ.Γ. 1  Επειδή μου τέθηκε το ερώτημα τι θα έκανα αν ήταν το παιδί μου στην θέση της 8κ απαντώ ότι έχω διδάξει το παιδί μου να αγωνίζεται δυναμικά για το δίκιο του, χωρίς να μπαίνει στην λογική του νόμου της ζούγκλας «ο θάνατός σου η ζωή μου». Και το παιδί μου δίνει την μάχη της επιβίωσης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, από άποψη και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Υ.Γ. 2 Ευχαριστώ τον φίλο για την αφιέρωση του τραγουδιού «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ». Αν υπάρχει (που αμφιβάλω) ελπίζω να με κρίνει αντικειμενικά κι όχι σε σύγκριση με κάποια άλλη «σειρά».

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι εχει χαθει τελειως η λογικη σε αυτη την χωρα. Βγηκε ενας νομος που αντισυνταγματικα παγωσε σχεδον ολες τις προκηρυξεις ΑΣΕΠ (οχι ομως την 9κ και αρκετες ακομη). Το παραλογο ειναι οτι καποιοι κινηθηκαν οχι για να διοριστουν αυτοι (χτυπωντας τον αντισυνταγματικο αυτον νομο που παρεπεμψε εν μια νυκτι το συνταγματικο δικαιωμα τους στην εργασια στις καλενδες) αλλα για να απολυθουν καποιοι αλλοι. Το γελοιο και εξωφρενικο ομως ειναι οτι βγηκε μια δικαστικη αποφαση που επικαλειται το Συνταγμα για να επιβαλλει την ισοτητα στην καταπατηση των συνταγματικων δικαιωματων των επιτυχοντων. Τιμωρει λοιπον την 9κ οχι επειδη ηταν προνομιουχος αλλα επειδη τα συνταγματικα της δικαιωματα καταπατηθηκαν λιγοτερο απο τα συνταγματικα δικαιωματα καποιων αλλων!!! Τα συμπερασματα δικα σας...

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ Κ.ΚΟΛΛΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΗ,ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟς ΣΤΙς ΠΑΡΑΝΟΜΕς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

«ΚΩΔ. 027: Εμπειρία δύο (2) τουλάχιστον ετών σε διοικητικοοικονομικά θέματα σε φορείς ασφάλισης»
Προσόν που αναφέρεται σε προϋπηρεσία μέσω stage και με σκοπό να τακτοποιήσει ανθρώπους που δούλεψαν στο Ι.Κ.Α. ανασφάλιστοι, επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κ.Κόλλια αποτι φαίνεται το λέτε και μόνος σας δεν είστε και τόσο αντικειμενικός...Σας ενημερώνω λοιπόν ότι ο κωδικός 027 δεν αναφερόταν στους υπαλλήλους stage αλλά σε όλους όσους είχαν προυπηρεσία σε ασφαλιστικά θέματα στο Δημόσιο,αντιλαμβάνεστε για πόσες πολλές χιλιάδες και διαφορετικές μορφές συμβασιούχων μιλάμε.Επίσης,τα προσόντα έπαιζαν τον καθοριστικό ρόλο επιτυχίας,η εμπειρία ήταν προυπόθεση αλλά όχι και καταλυτικός παράγοντας επιτυχίας.Στις 900 θέσεις ο κωδικος 027 αφορούσε μολις 200 θέσεις ανάμεσα σε 45.000 υποψηφίουςκαι δοθηκε η νομιμη ποσόστοση με την συνεργασία ΑΣΕΠ-ΙΚΑ.Στην προκήρυξη της ΑΤΕ όλες οι θεσεις αφορούσαν αποκλειστικά και μονο τραπεζική εμπειρία.Αυτοί ήταν δυστυχώς οι άθλιοι ισχυρισμοί των διοριστέων της ΑΤΕ στο δικαστήριο και απερρίφθησαν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ..Οσον αφορά την αντίληψη του πατώ επί πτωμάτων αρκεί να κάνω την δουλειά μου και μάλιστα με τις ευλογίες της Βουλής εν μία νυχτί,αυτη την αντίληψη την εφάρμοσαν απόλυτα και χωρίς τύψεις οι διοριστέοι της ΑΤΕ.Είχαν την επιλογή να συνεχίσουν την δικαστική οδό με την ΑΤΕ όπως άλλοι συνάδελφοί τους που κέρδισαν αλλά εκείνοι επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της εξόντωσης αθώων ασεπιτών του ΙΚΑ.Τέλος, οι διοριστέοι της ΑΤΕ έχουν την ευθύνη των επιλογών τους αλλά να θυμούνται ότι ούτε και οι πολιτικές δυνάμεις που τους βοήθησαν τους έδωσαν λύση αντίθετα τους δημιούργησαν μεγαλύτερα προβλήματα και γιαυτό όφειλαν και εκείνοι από την αρχή να πιέσουν για να προστατευθούν εργασιακά και οι διοριστέοι ΙΚΑ εφόσον η λύση θα δινόταν στον φορέα επιτυχίας των διοριστέων ΙΚΑ..Τότε και μόνον τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το αίσθημα δικαίου,όταν δηλαδή η Πολιτεία μεριμνεί ισότιμα για ΟΛΟΥΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Επίσης .Κ.Κόλλια πριν ασκήσετε κριτική σε μία ομόφωνη δικαστική απόφαση καταπέλτης,θα ήταν χρήσιμο να την διαβάσετε διότι σε αυτή την χώρα έχουμε φτάσει στο σημείο το πολιτικό σύστημα να μην διαβάζει το Μνημόνιο αλλά να το ψηφίζει και οι πολίτες να θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω της Δικαιοσύνης όταν θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα.Ομως, πάνω από όλα υπάρχει το συμφέρον της κοινωνίας, των ασφαλισμένων και το συμφέρον του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας που πρέπει εδώ και τώρα μετά από 2 ολόκληρα χρόνια να απορροφήσει τους πραγματικούς διοριστέους του για να καλύψει επιτέλους τις επιτακτικές του ανάγκες.Τέλος,η δικαστική απόφαση όταν την διαβάσετε μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ..

Ανώνυμος είπε...

Εσφαλμένα έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως τα παιδιά της προκήρυξης 9κ ήταν όλα τραπεζικοί υπάλληλοι.Ενδεικτικά θα σας αναφέρω οτι απο τα 40 άτομα που προσωπικά γνωρίζω απο τα παιδιά της 9κ,τα μισά δεν είχαν καμία προϋπηρεσία σε τράπεζα.Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή αδιόριστε/η της 8κ γνωρίζεις καλύτερα απο εμένα οτι το συμφέρον τόσο των ασφαλισμένων του ΙΚΑ όσο και του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας είναι η παραμονή των διορισμένων υπαλλήλων της 9κ στο ΙΚΑ.Όλοι οι διορισμένοι υπάλληλοι της 9κ έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδικευμένα επάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους και διαθέτουν πλέον εμπειρία σε ασφαλιστικά θέματα.Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, οι διορισμένοι υπάλληλοι της 9κ είναι δημ.υπάλληλοι με υψηλά προσόντα,ανώτερα του μέσου όρου των δημ.υπαλλήλων και βέβαια έτσι για την ιστορία για να μαθαίνουν οι νέοι και για να θυμούνται οι παλιοί,τα προσόντα της προκήρυξης 9κ υπερκάλυπταν εκείνα της 8κ.Τα συμπεράσματα για άλλη μια φορά είναι δικά σας...

Κέλλυ είπε...

Το θέμα δεν είναι αν οι της 8Κ είναι πιο έξυπνοι ή πιο αρμόδιοι από τους της 9Κ!! Κανείς δεν αμφισβητεί τα προσόντα καμιάς προκήρυξης!! Είναι λάθος!!
Γινόμαστε πιόνια στο παιχνίδι των πολιτικών που παίζεται εδώ και 2 χρόνια στις πλάτες όλων μας!! Τρωγόμαστε μεταξύ μας και τους κάνουμε τη χάρη!! Ερμηνεύουμε θεσμούς, αξίες και έννοιες όπως μας βολεύει κάθε φορά.. Υπάρχει μια διαφορά σημαντική όμως ανάμεσα στον τρόπο που κινήθηκαν οι δύο προκηρύξεις: οι της 9Κ όταν ανακοινώθηκε από την ΑΤΕ ότι ακυρώνει τις προσλήψεις, στράφηκαν κατά της τράπεζας χωρίς καμία αναφορά στους υπόλοιπους επιτυχόντες της 9Κ που είχαν διοριστεί.. Ζήτησαν το διορισμό τους και τις νόμιμες διεκδικήσεις τους.. Οι της 8Κ κινήθηκαν μεν νομικά εναντίον του ΙΚΑ, ζητώντας όμως να ακυρωθούν οι προσλήψεις της 9Κ στο ΙΚΑ και όχι το δικό τους διορισμό... Η Πολιτεία είναι αυτή που τους αδίκησε και όχι οι εν δυνάμει συνάδελφοί τους.. Ο διοικητής του ΙΚΑ πολλές φορές έχει τονίσει ότι οι θέσεις που κάλυψε η 9Κ είναι άλλες από αυτές της 8Κ.. Ειλικρινά απορώ τι είδους σαδιστική ευχαρίστηση είναι αυτή της 8Κ, που με τη δικαστική απόφαση πέτυχαν απλά την απόλυση 500 ατόμων, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κανένα άλλο όφελος από όλη αυτή την προσπάθεια και τα έξοδα που έκαναν!!! Στην περίπτωση αυτή πώς ζητούμε την ισότητα?? "Αφού δε μπορώ να δουλέψω εγώ, να μη δουλέψει κανείς" ή "Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά κερδίσω τη δουλειά μου όπως και οι άλλοι"??

Ανώνυμος είπε...

Ατυχης ερμηνεια της δικαστικής απόφασης.Η απόφαση μιλάει για παράνομες προσλήψεις,παράνομες αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και βλάβη των διοριστέων ΙΚΑ.Τι δεν καταλαβαίνετε?Οταν την διαβάσετε και εσείς τα ξαναλέμε..

Ανώνυμος είπε...

Καλό λοιπόν είναι κανείς να διαβάσει την απόφαση που με πόσα επειδή, εξηγεί γιατί είναι παράνομη και αντισυνταγματική η πρόσληψη των διοριστέων της ΑΤΕ με νομοθετική ρύθμιση. Και κυρίως γιατί ΝΠΙΔ δεν μεταφέρονται σαν ΝΠΔΔ στα ξαφνικά. Δεν ήταν διορισμένοι, δεν ήταν μετάταξη και δεν διέφεραν σε τίποτε από τους υπόλοιπους ασεπίτες όλων των προκηρύξεων που περιμένουν αδιόριστοι να έρθει το 2000ποτέ ο διορισμός τους. Ισονομία λέει το σύνταγμα που έγινε κουρελόχαρτο. Και πρέπει επιβάλλεται να μαπάινουν κάποια πράγματα στη θέση τους αν μη τι άλλο.

Φώτης είπε...

Για Ανώνυμο της 2 Δεκεμβρίου 2012 1:46 μ.μ.:
Δεν υπάρχει στην Απόφαση 2303/2012 του 3μελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ούτε 1 λέξη "παράνομες", αλλά ακυρώνει συγκεκριμένες Αποφάσεις του Διοικητή ΙΚΑ.
Η πρόσληψη των της 9Κ έγινε μέσα στις προθεσμίες και του Μνημονιακού Νόμου 3833/15-3-2010, με το Νόμο 3899/2010, που αποφασίστηκε-ψηφίστηκε πριν τη δημοσίευση των Οριστικών Αποτελεσμάτων των της 8Κ και δημοσιεύθηκε μόλις 4 μέρες μετά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ν.3899/2010,άρθρο 12 κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός.Επίσης,για την ιστορία επειδή παραπληροφορείς ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε 4 μέρες ΜΕΤΑ από την έκδοση των Φεκ των διοριστέων ΙΚΑ ΔΕ στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ενώ το Φεκ των ΠΕ είχε εκδοθεί τον Μάιο του 2012,συνεπώς δεν υπήρχε λόγος ψήφισής του Ν.3899/2010,άρθρο 12 διότι εάν ο φορέας είχε ανάγκη από προσωπικό είχε έτοιμο το προσωπικό από την προκήρυξή του

Ανώνυμος είπε...

Ο Ν.3899/2010,άρθρο 12 κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός.Επίσης,για την ιστορία επειδή παραπληροφορείς ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε 4 μέρες ΜΕΤΑ από την έκδοση των Φεκ των διοριστέων ΙΚΑ ΔΕ στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ενώ το Φεκ των ΠΕ είχε εκδοθεί τον Μάιο του 2010,συνεπώς δεν υπήρχε λόγος ψήφισής του Ν.3899/2010,άρθρο 12 διότι εάν ο φορέας είχε ανάγκη από προσωπικό είχε έτοιμο το προσωπικό από την προκήρυξή του

Ανώνυμος είπε...

Μην αμφισβητείται την ύπαρξη του ΘΕΟΥ...!!! Ο Θεός υπάρχει...είναι ΕΝΑΣ και ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ...! Ανοίξτε την καρδιά σας και θα Τον Δείτε...!!!

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί/ές εχουν αυταπάτες όπως ο 10¨05 ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλαδα.
Αναφέρετε στην δικαιοσύνη ως καταφύγιο των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πολιτική αυθαιρεσία και ξεχνάει ότι οι ανώτατοι δικαστικοί υπάλληλοι είναι διορισμένοι απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα ξεχνάει τα παραδικαστικά κυκλώματα,ξεχνάει την διαπλοκη κτλ, τέλος μιλάει για παράνομες προσλήψεις και οχι απολύσεις, αν και αναφέρετε σε απολύσεις.
Ως συνήθως ο θάνατος του άλλου η ζωή η δική μου και τι ζωή, μια ζωή αλληλοφάγωμα και υποταγή.
SMASH

Ανώνυμος είπε...

κ. Κόλλια
Δεν ανήκω ούτε στην μια κατηγορία, ούτε στην άλλη, αλλά κρίνω πως η άποψή σας είναι η μόνη σωστή. Δεν υπάρχει ¨δικαιοσύνη¨ και ¨ισότητα¨ στην ανεργία.
Κοινός αγώνας για δουλειά χρειάζεται. Όσο δεν το αντιλαμβάνονται τα παιδιά αυτά, απλά θα συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της κάθε εξουσίας.
Επειδή γνωρίζω τους αγώνες σας από το παρελθόν (ΧΥΤΑ, Αγωγός κ.λ.π.) διαπιστώνω ότι παραμένετε δίκαιος, δυναμικός και πάντα επώνυμα ξεκάθαρος.

Ανώνυμος είπε...

αντι η 8κ να βρει τροπο και πατημα να διοριστει και αυτη. χτυπαει την 9κ χωρις να εχει κατοχυρωθει ο διορισμος τους... απορω ποιος το σκεφτηκε ... και ολη αυτη η κακια....

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που θέλω να πω χωρις να εχω κανένα συμφερον είναι ότι θεωρώ αδικη την 8Κ και σαφώς πιο αξιοκρατική την 9Κ.Η 8Κ αφορούσε τα στειτζ (κωδ.27) ενώ η 9Κ δεν είχε κανένα παραθυρακι και η τραπεζική προυπηρεσία απλώς εδινε μόρια και δεν ηταν απαιραίτητη. Δείχνει όμως άτομο που δουλεψε στον σχετικο τομεα-τραπεζες (κυρίως ιδιωτικές) και έχει γνώσεις και ικανότητες.Ενώ Ο κωδ.27 δείχνει καθαρά το είδος της προκήρυξης.Πόσο φωτογραφική ήταν δηλαδή... Και για να μην παρεξηγηθώ,οι επιτυχόντες της 8Κ που δεν μπήκαν συμπληρώνοντας τον κωδ.27 ΝΑΙ μπηκαν με την αξία τους, οι υπολοιποι όμως? Δεν θα έπρεπε να το ψάξουν λίγο οι αρμόδιοι που παίρνουν τις αποφασεις για το ποιος αξίζει τελικά να διορισθεί?

Ανώνυμος είπε...

ολοι ξερουμε πως εμπαιναν στο δημοσιο μεσο στειτς. εγλυφες βουλευτη χωνοσουν μέσα αναανανεονωνταν παρανομα η παραμονη! στην συνεχεια αυτη η προυπηρεσία πριμοδοτουνταν με απιστευτα μορια και ετσι υπερκενουσαν αλλους υποψηφιους! να κινηθουν αμεσα οι συνυποψηφιοι της 8κ για αυτους που προμοδοτηθηκαν μεσο του γλυψιματος του στειτς!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ(ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ) - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ (ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ - ΔΙΑΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ)
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΒΛΑΝΤ.. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η δικαιοσύνη έκρινε σε ακυρωτικό σχηματισμό αντισυνταγματικές τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3899/2010 καθώς εισάγει αποσπασματική ρύθμιση αποκλίνουσα από τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας που διέπουν την Ελληνική έννομη τάξη.
Οταν γλύφεις και ανανεώνεις παράνομα την συμβασή σου σε βάρος άλλων συμπολιτών σου που περιμένουν και αυτοί με την σειρά του να συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα προγράμματα stage ti τι είναι κυρίες και κύριοι της 8Κ?
και μάλιστα μοριοδοτήσαι με bonus 50% ?
θα τα πουμε στα δικαστήρια και εκει θα μαθουμε ποιος κερατάς σας ανανέωνε τος συμβάσεις σας και φτασατε σε σημειο να δουλεύετε για 5 συνεχομενα χρονια και μαλιστα πριμοδοτιθήκατε για αυτο ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 9Κ!
ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΚΑ!
ΔΕΝ ΓΛΥΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ , ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΙΚΑ!
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΠΡΙΜΟΔΩΤΗΣΗ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!!
ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καθώς η αλήθεια ποτέ δεν είναι μονόπλευρη και το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις:
Οι επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ, που προορίζονταν να στελεχώσουν τις υπηρεσίες της Αγροτικής Τράπεζας υποχρεώθηκαν - μετά από μακρόχρονο εμπαιγμό και αφού ήδη είχαν παραιτηθεί από τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα και είχαν μείνει για πολλούς μήνες άνεργοι, να αποδεχθούν με το Νόμο 3899/2010 τη μεταφορά τους στο ΙΚΑ, αφού η Κυβέρνηση επιθυμούσε να ιδιωτικοποιήσει την τράπεζα, και αυτοί δεν είχαν άλλη επιλογή και διέξοδο.
Η προκήρυξη 8Κ/2008 πάγωσε γιατί πολύ απλά τα αποτελέσματά της ήταν όχι προγενέστερα, όπως θέλουν να παρουσιάζουν, αλλά πολύ μεταγενέστερα από αυτά της 9κ, καθώς η υποχρέωση του Διορισμού "γεννάται" με τα ΦΕΚ των Οριστικών Αποτελεσμάτων για τους Επιτυχόντες και ΟΧΙ με τις Προκηρύξεις των Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για όλους τους υποψηφίους. Πρώτα λοιπόν βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα για την 9Κ/2008 (από 10/12/09 έως 26/01/2010 ανάλογα με την κατηγορία), μετά βγήκε ο Νόμος 3833/15-03-2010 που ανέστειλε τις προσλήψεις για το 2010 και περιόρισε τις προσλήψεις για το 2011-2013 με αναλογία 1 προς 5 (τον ακολούθησε ο Νόμος 3986/2011 με αναλογία 1 προς 10) και από τον οποίο η 9Κ εξαιρέθηκε, και πολύ-πολύ αργότερα βγήκαν τα Οριστικά Αποτελέσματα για την κατηγορία ΔΕ της 8Κ/2008 (ΦΕΚ1180, 13/12/2010).

Ανώνυμος είπε...

συυνέχεια....
Είναι πραγματικά άτοπο να κατηγορούν την 9Κ και να υποστηρίζουν ότι κατέλαβε τις θέσεις τους όταν γνωρίζουν πολύ καλά, και επιμελώς φροντίζουν να αποκρύπτουν, ότι οι θέσεις τους ήταν κρατημένες για αυτούς και μόνο (ΦΕΚ400/2012 Τεύχος Β ΣΕΛ.7817, ΑΡΙΘ.072/3 (4) .
Για τα «ειδικά προσόντα» που απαιτούσε η προκήρυξή τους, όπως αναφέρουν, θα σας παραπέμψω στον νόμο 3812/2009 (ΦΕΚ 234, ΤΕΥΧΟΣ Α, ΑΡΘΡΟ 4), με τον οποίο καταργήθηκε από τον ΑΣΕΠ η προσαύξηση μοριοδότησης λόγω εμπειρίας. Ίσως κάποιο λόγο θα είχε ο ΑΣΕΠ που την κατάργησε!!!
Μπορεί εν αγνοία των διορισμένων της 9Κ να καταπατήθηκε το άρθρο 103 του Συντάγματος, μιας και άλλοι έπαιζαν με τις ζωές και τις τύχες τους, όμως πραγματικά αναρωτιέμαι τελικά…. Το να κινηθούν οι επιτυχόντες της 8Κ δικαστικά και αντί να στραφούν κατά του πραγματικά υπαίτιου για την όλη κατάστασή που έχουν έρθει οι επιτυχόντες και των δύο Προκηρύξεων, να στρέφονται ενάντια απλών ανθρώπων στην ηλικία τους, επιτυχόντων ΑΣΕΠ που αντιμετώπισαν εξίσου σοβαρά προβλήματα μέχρι το διορισμό τους, που έμειναν κι αυτοί για μήνες στην ανεργία, ίσως μελλοντικών συναδέλφων τους και να απαιτούν την απομάκρυνσή τους από τις δουλειές τους με τη δικαιολογία ότι τους πήραν τις θέσεις (κάτι που πολύ καλά ξέρουν ότι δεν ισχύει), έτσι απλά για να πετύχουν το σκοπό τους κ να παρακάμψουν το 1 προς 5, νομίζω ξεπερνά τα όρια κάθε ηθικής κ ευπρέπειας και πραγματικά λυπάμαι που οι δικηγόροι τους τους έπεισαν ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος, ανεξάρτητα από τις παράπλευρες απώλειες που θα άφηνε. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να στείλουν εξώδικο στο Διοικητή του ΙΚΑ ώστε να συμμορφωθεί άμεσα κ να κοινοποιήσει τις απολύσεις στην 9κ, ενώ ήξεραν ότι ο υπουργός εργασίας είχε δεσμευτεί να δώσει λύση στο θέμα για τους επιτυχόντες και των δύο προκηρύξεων. Αλλά προφανώς δεν τους ένοιαζε να οδηγηθούν οι διορισμένοι με την 9κ στην ανεργία, δεν σκεφτήκανε πως κ αυτοί έχουν οικογένειες, πως αλλάξανε τις ζωές τους , αφήσανε τις προηγούμενες δουλειές τους, μετακόμισαν σε άλλες πόλεις προκειμένου να αποδεχτούν το διορισμός τους. Δεν τους ένοιαξε που υπάρχουν απολυμένοισυνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και το ΙΚΑ αρνείται την ανανέωση της ασφαλιστικής τους κάλυψης, εγκυμονούσες που δεν θα πάρουν επιδόματα γιατί πολύ απλά το δημόσιο φρόντισε να μην τα δικαιούνται….Αλλά όλα αυτά μάλλον δεν αγγίζουν την 8κ. Γιατί πολύ απλά οι επιτυχόντες της 9κ δεν φταίνε που έμεινε μέρος της 8κ εκτός και καθυστέρησε η πρόσληψή τους στο ΙΚΑ. Πώς όμως να πούμε το ίδιο για την 8κ, όταν απαίτησαν την βίαιη απομάκρυνση της 9Κ?

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια...
Τελικά πετύχανε το σκοπό τους και επιτέλους «δικαιώνονται». Το ΦΕΚ βγήκε, οι προσλήψεις τους άμεσα ξεκινάνε. Ευτυχώς όμως η δικαστική οδός είναι ένα μονοπάτι που όλοι έχουν το δικαίωμα να διαβούν….
Μπορεί ο Υπουργός Εργασίας από τις δέκα δικαστικές αποφάσεις να επιλέγει να εκτελέσει τις εννέα και να απομακρύνει την 9κ από τον χώρο εργασίας της, όμως ας μην ξεχνάμε, υπάρχει άλλη μία απόφαση (η 2310) που απορρίπτει το ξεπάγωμα της 8κ από το 1 προς 5 και κατά συνέπεια τον άμεσο διορισμό της. Πώς λοιπόν μέσα σε μία νύχτα ανοίγουν 331 θέσεις (όσες ακριβώς των υπαλλήλων της 9κ που απολύθηκαν), ξεκινάει η πρόσληψη της 8κ, καταπατούνται νόμοι, παραβιάζονται δικαστικές αποφάσεις?
Δε θα επεκταθώ άλλο. Ελπίζω πραγματικά να βρεθεί μία δίκαιη λύση για τους επιτυχόντες και των δύο προκηρύξεων γιατί πολύ απλά όλοι μας είμαστε τελικά μαριονέτες που με μεγάλη δεξιότητα χειρίζονται οι έχοντες εξουσία.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")